Орешарски: Заварихме енергетиката в колапс

18 август 2014 - 08:25 |   Прочетена (921) |   Препоръчай (0) |   Коментари (1)

Поради зачестилите коментари напоследък по темата „енергетика" в страната бившият премиер Пламен Орешарски изрази и своето мнение в социалните мрежи.

"Доста се коментира в последните дни по отношение на енергетиката. В нашия мандат специално внимание отделихме на енергетиката - система, която заварихме в колапс в средата на миналата година", написа във фейсбук Орешарски, цитиран от БГНЕС.

"Нашите усилия бяха насочени към разкриване на вътрешните резерви в системата, вместо към увеличение на крайните цени и финансиране на неефективните звена и структури от потребителите", коментира още той.

"Освободихме износа от високите преносни такси. Извършихме и част от структурните мерки за подготовка за предстоящата либерализация - отделяне на Независимия преносен оператор в съответствие с изискванията на европейската политика. Стартира пазарът на балансираща енергия. Лицензирана е енергийна борса, което е предпоставка за по-висока конкурентоспособност на пазара и по-голяма степен на прозрачност и ценова справедливост. Въпреки това в сектора предстои още много работа", смята Пламен Орешарски.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

Samuilov
18 август 2014 - 11:27
1
Некадърник!
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »