Румен Петков: Орешарски назначи Георги Христозов за да услужи на Пеевски

03 юни 2014 - 09:48 |   Прочетена (1468) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Провалът в енергетиката става все по-очевиден. Което не отменя извършеното от премиера престъпление с назначаването на г-н Христозов. Това коментира Румен Петков в поредния ден от питанията си към премиера Пламен Орешарски, съобщиха от пресцентъра на АБВ.

И допълни, че соченото престъпление е придружено от престъпление и от ДАНС. „След серия от становища на ДАКСИ, най-накрая агенцията, за да услужи на Делян Пеевски и на премиера, издава един документ, с който, всъщност, обезсилва вътрешна наредба, неглижираща закон. И това всичко аз ще го изпратя на комисаря по енергетиката. Защото той не трябва да говори с българския енергиен министър, но не заради „Южен поток”, а заради склонността му да престъпва закона”.

Петков е на мнение, че енергийният комисар не бива да говори и с премиера заради неспособността му да защити българския национален интерес за „Южен поток”, но и заради това, че в нарушение на закона, назначава хора на длъжност, която не могат да заемат.

Днес за пореден път показахте абсолютна липса на гръбнак като правителство, подчерта Румен Петков.

„Еврокомисарят поставя в зависимост изграждането на „Южен поток” от отношението на Русия към Украйна. Въпрос, към който България няма отношение. Но вие си мълчите, защото сте гузни от серията нарушения на закона. В услуга на Делян Пеевски, премиерът Орешарски назначи Георги Христозов. За да му услужи още повече, го направи ключов фактор въобще в енергийния сектор. И сега министър-председателят няма очи да защити българския национален интерес, който всъщност, като че ли не представлява нищо за теб”.

Румен Петков заяви, че премиерът превръща България в държавата на Делян Пеевски.

„Редно е ние всички да си я върнем обратно, но не както го прави ръководството на БСП, а с българското достойнство, пред което вчера, на 2 юни, трябваше да се поклоним”.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »