Кражбите на ток в Самоков не стават без покровителство отгоре, смята Каракачанов

01 октомври 2013 - 09:37 |   Прочетена (1037) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Репортажи на Нова телевизия на няколко пъти показаха как в Самоков се краде ток вече повече от 14 години. Разследващият журналист на телевизията Марин Николов обясни днес, че въпреки репортажите няма резултат. Разпитани са всички герои на репортажите, но развитие няма. Получена е само писмена позиция от ЧЕЗ.

От дружеството искат в дългосрочен план да решат проблема, за да нямало етническо напрежение. В същото време зависело от много институции постройките в махалата да бъдат узаконени и да имат партиден номер. „Разследване” вече даде пример как без да е узаконена постройката токът може да се плаща правомерно.

Председателят на „Евророма” Цветелин Кънчев заяви, че доколкото знае, „политически чадър в Самоков вече няма”.

По думите му голяма вина за случващото се в града имал покойният кмет Ангел Николов.

 „Той никога не можа да забрави, че в махалата има само 24 гласа. След това по всякакъв начин започна да малтретира ромското население, тоест, отказа да узаконява къщи, да им дава възможност за партиден номер”, каза Кънчев.

От ЧЕЗ са гарантирали, че до февруари проблемите ще бъдат решени.

Красимир Каракачанов от ВМРО подчерта, че целият проблем в България в тази сфера е свързан с политическо покровителство.

„Никой не може да ме убеди, че в Самоков нещата са случайни. Вероятно този, който е в основата на случващото се е малко по-високо в йерархията. В тази държава трябва законът да е еднакъв за всички”, заяви Каракачанов.

Стефан Апостолов, изпълнителен директор на ЧЕЗ – България обясни в телефонно включване , че случаят в Самоков е „един сложен казус, натрупан в годините”.

„Желанието на компанията е да бъдат приложени законовите подходи, за да може всеки един от живущите да стане наш клиент. Усилено работим с кмета и с всички, които представляват местната общност. Предстои вземането на решение”, допълни той.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »