ЧЕЗ стартира проект за нова кабелна линия и реконструкция на подстанции в София

19 август 2013 - 13:26 |   Прочетена (1612) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

"ЧЕЗ Електроразпределение София" започва работа по проект за нова кабелна линия и реконструкция на две подстанции в столицата. Проектът е част от мащабно изграждане на нова енергийна схема на града през следващите десет години на стойност 130 милиона лева. 

Проектът предвижда изграждане на кабелна линия 110 киловолта и реконструкция на подстанциите "Средец" и "Хиподрума". Целта е по-голяма сигурност в доставките на ток за абонатите на компанията. Ремонтните дейности са част от дългосрочна инвестиция с цел подобряване на захранването и цялостна подмяна на захранването за следващите до 40 години.

Основните дейности по изпълнението на проекта ще приключат до 25-и септември. Дотогава са възможни и частични смущения в захранването. От дружеството увериха, че е създадена необходимата организация, за да се ограничат до минимум неудобствата за клиентите. В случай на непредвидени аварии има и готовност да се реагира и с допълнителни екипи.

„Програмата за модернизация е насочена към критичната електроенергийна инфраструктура и няма да се отрази на цената на тока за софиянци“, увери изпълнителният директор Стефан Апостолов, цитиран от БНР.

Той обаче посочи, че до преди 4 години 13% от сметката за ток на всяко домакинство е оставала в дружеството за инвестиции докато в момента е едва 3 на сто.

30 жалби са постъпили в "ЧЕЗ Електроразпределение София" след аварията от миналата седмица, която остави центъра без ток в продължение на часове. От дружеството признаха, че прекъсването на захранването не е било резултат от извънредни обстоятелстава, а се е дължало на технически проблем по мрежата.

„Една система на 40 години, при гаранция от 30, е възможно да даде проблеми“, посочи Стефан Апостолов.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »