Електроразпределителната мрежа на ЧЕЗ е готова за зимния сезон

10 октомври 2011 - 09:12 |   Прочетена (793) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Електроразпределителната мрежа на ЧЕЗ е готова за зимния сезон, съобщиха от компанията. В рамките на подготовката на съоръженията служителите на компанията извършиха обходи на 16 174 км въздушни линии средно напрежение, 110 км въздушни електропроводи и кабелни линии 110 kV в Западна България.

Възстановени бяха просеките по въздушните електропроводи 20 kV и 110 kV. Профилактика бе извършена в подстанциите и трафопостовете на компанията, а повредените съоръжения бяха ремонтирани или подменени.
„Клиентите ни могат да разчитат на нашето професионално отношение при подготовката на съоръженията за предстоящите месеци. Стараем се чрез технически и организационни мерки да дадем нужното спокойствие и сигурност на потребителите през зимата”, каза Божидар Гатев, директор „Експлоатация и поддържане” в ЧЕЗ Разпределение България.
ЧЕЗ разполага със 290 аварийни екипа в постоянна готовност за реакция в случай на възникване на проблеми по електроразпределителната мрежа. Само за територията на София е обособена специализирана аварийна служба с 82 души персонал. При извънредни обстоятелства и природни бедствия компанията може да мобилизира 1200 души високо квалифициран персонал.
Клиентите на ЧЕЗ могат да задават своите въпроси и да сигнализират за смущения в захранването денонощно на информационната линия на компанията 0700 10 010.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »