BMW ще инвестира 1 милиард долара в автозавод в Мексико

04 юли 2014 - 11:57 |   Прочетена (1223) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

BMW ще инвестира 1 милиард долара в автозавод в Мексико, като се присъединява към конкурентите си в луксозния сегмент на автомобилния пазар, опитващи се да използват евтината за производство локация, за да задоволяват растящото търсене в Северна Америка.

Заводът ще има годишен капацитет от 150 000 автомобила, като се очаква производството да започне през 2019. Той ще бъде изграден в Сан Луис Потоси и първоначално ще наеме 1500 работници.

Групата BMW, която притежава марките BMW, Mini и Rolls-Royce, продаде близо 2 милиона автомобила миналата година.

“BMW ще е още по-добре позициониран да се възползва от растежа в региона. Продължаваме със стратегията ни „производството следва пазара”, коментира Харалд Крюгер, член в борда на BMW, отговарящ за производството.

 BMW се присъединява към германските си конкуренти в луксозния сегмент Audi и Daimler в изграждането на завод в Мексико, в опит да се възползва от евтината работна ръка и от Северноамериканското споразумение за свободна търговия, което осигурява на Мексико достъп до щатския автомобилен пазар, вторият по големина в света.

Мексико и в момента е №4 в света по износа на автомобили, а в идните години се очакват инвестиции за 10 милиарда долара в сектора. Индустрията осигурява 4% от БВП на страната и близо една четвърт от износа й.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »