Volvo Cars увеличава усилията на щатския пазар

24 март 2014 - 10:35 |   Прочетена (631) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Volvo Cars ще удвои бюджета си за маркетинг в САЩ, в опит да съживи падащите продажби в страната и да запази „напъпващото” възстановяване при резултатите си. Хокан Самюелсон, изпълнителен директор на Volvo, излезе с план от четири точки, в опит за повишаване на продажбите в САЩ от настоящите 62 200 автомобила, до поне 100 000.

За последните пет години продажбите в САЩ на автопроизводителя бяха стагнирали или падаха.

САЩ остава най-големият пазар за Volvo, която е собственост на китайската Geely. Китайският пазар е втори, на много малко разстояние, след като продажбите там скочиха с 46% през миналата година, при 10-процентов спад на щатските.

Това силно представяне на компанията в Китай доведе до ръст на оперативната печалба до 2.5 милиарда крони (390 милиона долара) за втората поломива на 2013, след загуба през същия период на 2012 и през първата половина на миналата година.

Самюелсон, който е начело на компанията през последните 18 месеца, след дълъг престой в германския производител на камиони MAN, съкрати разходите с 1.5 милиарда крони и постави фокуса върху Китай, където Volvo откри първата си фабрика през последните месеци.

Той, също така изостави или промени много от целите, поставени от предшественика му, Стефан Якоби, който в момента е в General Motors. Volvo все още се стреми към производството на 800 000 автомоба до 2020, при 428 000 миналата година, но Самюелсон коментира, че това не е „първостепенната цел”, като по-важно е компанията да продава „атрактивни автомобили”.

Самюелсон разкритикува и решението на Якоби да спре продажбите на хечбека V40 в САЩ, коментирайки, че „няма как целта за продажбата на 100 000 автомобила в Северна Америка да бъде постигната, без широка гама предложения”.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »