Абрамович инвестира в производител на двигатели

26 август 2013 - 09:29 |   Прочетена (934) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Компанията на Роман Абрамович Ervington Investment купи дял от 1.5% в разработчика и производител на двугоривни двигатели за камиони - Clean Air Power за 330 000 паунда. Подобен пакет от акции купува и жената на дългогодишния му партньор Евгений Швидлер, Зара Швидлер.

Американската Clean Air Power се нуждае от средства, за да подобри баланса си, в очакване на бъдещи партньорства, за оборотен капитал и за маркетинг на продажбите й в Русия и САЩ.

Компанията увеличи капитала си с 22.7% на лондонската борса, като привлече 5 милиона паунда.

Засега няма информация за това как се е променила акционерната структура на дружеството, в резултат на увеличението.

Русия е важен растящ пазар за Clean Air Power: търсенето на газово гориво при нея се увеличава, а руските компании са готови да инвестират в проекти по използване на газ, като гориво, се подчертава в съобщение на компанията. Наскоро Clean Air Power се договори с международна компания за пощенски доставки, за използването на 10 от версиите й на двигателя за камионите на дружеството. Търговското им производство се очаква да стартира през 2014.

„Удоволетворени сме от успешната сделка и от поддръжката на настоящите и новите инвеститори. Вложенията на Ervington Investment и Швидлер потвърждават огромния потенциал на нашата технология и на стратегията ни за придвижване в Европа, Русия и САЩ. Има устойчива тенденция на използване на газ за транспортно гориво по цял свят, той поддържа стремежа да се намалят разходите, емисиите. С поддръжката на съществуващите и новите акционери ще реализираме стратегията ни за увелчаване на стойността на бизнеса, в интерес на акционерите ни“ – се казва в изявление на изпълнителния директор Джон Петит.

В Русия най-големият завод за производство на тежки камиони е „Камаз“. Компанията също активно работи по използването на газ, като гориво, но не произвежда камиони с двугоривни двигатели, сочи Ведомости, като цитира представител на дружеството.

Камионите на компанията се произвеждат или с отделни  газови или с дизелови двигатели. От компанията сочат, че в близко бъдще не смятат да променят този си подход и не са водили разговори с Clean Air Power.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »