За Кампания 2014 застъпванията са при 1.11% от земеделските площи

27 август 2014 - 12:20 |   Прочетена (1253) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Земеделските производители могат да направят справка дали в декларираните за подпомагане от тях площи има застъпвания, къде са застъпванията и какъв е размерът на двойно декларираните площи, съобщиха от Държавен фонд" Земеделие". Информацията е публикувана на официалната интернет страница на ДФ „Земеделие” в секция „Системата за индивидуална справка по Директни плащания".

Започнала е и процедурата по изпращане на уведомителни писма за установените застъпвания. В срок до 20 работни дни от получаването на уведомително писмо, но не по-късно от 1 декември 2014 г., кандидатите трябва да се явят в съответната областна дирекция на ДФЗ и да предоставят документи, доказващи правото за ползване на застъпените площи.

Такива документи са нотариален акт, договор за наем или аренда, решение на общинските служби по земеделие, споразумения по чл. 37, ал. 4 от Закона за собствеността и ползването на земеделски земи и др.

Кандидатите, които са направили електронна справка в сайта на ДФ „Земеделие” и са установили, че в декларираните от тях площи има застъпвания, могат да подготвят документите, доказващи правото за ползване на земите. Тези документи могат да се представят в областните дирекции на ДФ „Земеделие” и преди връчване на уведомителното писмо.

За Кампания 2014 по директни плащания чрез кръстосани проверки са проверени над 1 милион земеделски парцела с обща площ 3,890 млн. хектара ха). Установените застъпвания са в размер на 43 хил. ха, или едва 1,11% от всички декларирани за подпомагане площи.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »