Имотната компания на Елизабет II ще продава земя

12 март 2012 - 10:38 |   Прочетена (919) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Crown Estate, организацията, която управлява портфолиото от имоти от името на британската кралица, планира продажбата на земя в предградията от оценяваното на 1 милиард паунда портфолио от земи. Парцелите ще бъдат продадени на строителни фирми, съобщава вестник Telegraph.

Компанията е един от най-големите собственици на земя във Великобритания, като държи над 1,45 милиона декара земеделска земя и гори в страната.

Тя обаче възнамерява да продаде земя близо до градските райони, за да набере средства за строителство в Централен Лондон и за финансиране на офшорни енергийни проекти.

Crown Estate притежава земя в райони като Хемъл Хемпстед, Лутън, Тоунтън и вярва, че на въпросните земи може да има няколко хиляди жилища до 2020. Компанията вероятно ще си осигури вкарване на имотите в регулация, преди да ги продаде на имотните компании.

Намерението обаче може да доведе до сблъсък между Crown Estate и местните власти, ако някои от тях се окажат против строителството, отбелязва вестникът.

Директорът на инвестициите на Crown Estate, Пол Кларк, коментира: „Това е добър пример за инвестициите ни в основните ни сектори, качествени търговски имоти, имоти в централен Лондон и възобновяема енергия, където имаме конкурентни предимства и добро експертно ниво“

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »