Имотният пазар на Ню Йорк е по-голям от икономиката на Саудитска Арабия

17 януари 2016 - 19:46 |   Прочетена (7107) |   Препоръчай (2) |   Коментари (0)

Един от най-горещите имотни пазари в САЩ може да се определи като самостятелна икономика, и всъщност прави икономиките на доста страни от Г-20 да изглеждат като джуджета.

В изявление, разпространено в петък, финансовият отдел на град Ню Йорк изчислява, че през 2017 година имотният пазар на града ще премине границата от 1 трилион долара.

Изчислението е със 102.5 милиарда долара, или 10.6% по-високо от цифрата за 2016.

„Данъчните приходи на Ню Йорк за тази година са просто отражение на растящия пазар на имоти“ – коментира Жак Джиха, финансов комисар на града – „Приходите са отражение и на значителната строителна дейност, особено при апартаментите, строени с цел отдаване под наем, които имат 36-процентов дял от строителната активност в града“.

Това прави имотния пазар на града почти равен на икономиката на Мексико, която за 2014 бе в размер от 1.2 трилиона долара.

По същия показател, имотният пазар на Ню Йорк е по-голям от икономиките на Южна Африка, Саудитска Арабия и Индонезия – всичките страни-членки на Г-20.

Ню Йорк има един от най-бурните имотни пазари в САЩ. През 2015 година цената на квадратен метър в Манхатън достигна рекорд, показаха данните на Douglas Elliman.

Цената на живота в града остава доста височка, дори на фона на забавянето на глобалната икономика, като средният наем на двустаен апартамент надвишава 3000 долара месечно, по данни на Rent Jungle.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »