Германските фондове с отворен край са продавали имоти с 20% отстъпка

11 март 2015 - 16:32 |   Прочетена (1493) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Германски взаимни фондове в ликвидация поемат сериозен удар, след нареждането от властите да продават имоти, пише Блумбърг.

Имотни активи за 3.3 милиарда евро, продадени миналата година, са били спазарени при отстъпка от средно 20%, показват изчисления на лондонския брокер DTZ.

Най-големите отстъпки са направени в Скандинавия и източна Европа, отчитат от DTZ.

Т.нар. фондове с отворен край, управлявани от компании като Skandinaviska Enskilda Banken AB и Credit Suisse Group AG, бяха принуди да пристъпят към ликвидации, след като не успяха да изпълнят исканията за обратно изкупуване на дялове. Кредитната криза показа една от сериозните пробойни в техния модел: въпреки че инвеститорите по дефиниция могат да си получат парите на ежедневна база, то мениджърите им все пак управляват активи, чиято продажба изисква месеци.

„Най-големите отстъпки се случиха при най-спешните продажби, от фондове, които трябваше да бъдат ликвидирани през 2014”, казва Магали Мартън, директор на анализаторите за Европа и Близкия Изток в DTZ, „Видяхме и дългосрочни ликвидации, в специфични страни в южна Европа, а също и в ЦИЕ и Бенелюкс”.

Германските фондове с отворен край управляват имотни активи за 81 милиарда евро по цял свят, като имоти за 13 милиарда евро от тях трябва да бъдат продадени до 2017, сочат от DTZ.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »