Simon Property отправи оферта от 14.3 милиарда за конкурента Macerich

09 март 2015 - 17:58 |   Прочетена (1489) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Simon Property Group отправи предложение за покупката на конкурента Macerich Co за 14.39 милиарда долара в кеш, в сделка, която би сляла собственици №1 и №3 на молове в САЩ, предава Ройтерс.

Акциите на Macerich поскъпнаха с 5.7% в ранната търговия на Уолстрийт днес, превишавайки офертната цена на Simon от 91 долара на акция.

Моловете в САЩ отчитат спад в трафика, предвид нарастващата популярност на пазаруването онлайн, което е по-удобно, а често и по-евтино.

Simon сочат, че с поеманите дългове общата стойност на сделката би била в размер от 22.4 милиарда долара.

Офертата, която е с премия от 4.9% над цената на затваряне от петък, предвижда плащане на 50% в кеш и 50% в акции на Simon.

Simon обявиха през ноември, че са купили 3.6-процентов дял в Macerich, което много инвеститори счетоха за първа стъпка към пълно придобиване. От първия момент в който Simon обявиха покупката на въпросния дял до петък, цената на акциите на конкурента им нарасна със 17.7%.

„Като се отчетат значителните ползи, които нашата оферта предлага, сме уверени, че предвид възможността, акционерите на Macerich ще приемат предложението ни”, се казва в изявление на изпълнителния директор на Simon Дейвид Саймън.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »