Канадски пенсионен фонд плати 1.1 млрд. лири за студентски общежития на Острова

06 март 2015 - 14:15 |   Прочетена (1399) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB) съобщи днес, че е платил 1.1 милиарда лири за покупката на един от най-големите собственици на студентски общежития в Обединеното кралство.

В търсене на доходност, във времена, когато тази по облигациите се сви до рекордно ниски стойности, пенсионните фондове от цял свят се опитват да намерят такава при други класове активи, за да запазят доходността си и да посрещат дългосрочните си задължения. Имотният сектор е сред водещите им предпочитания.

Като част от сделката, канадският пенсионен фонд съобщи, че е купил над 40 сгради, в 17 от най-големите университетски градове на кралството, с над 16 700 стаи, от фонда Brandeaux Student Accommodation.

Сделката включва и платформата за управление на общежитията Liberty Living.

„Като дългосрочен инвеститор... това е идеална платформа, от която можем да надграждаме по-голям мащаб”, казва Андреа Орланди, директор на имотните инвестиции на канадския фонд в Европа.

„Този сектор е атрактивен за CPPIB и очакваме да видим трайно търсене на добре управлявани и с добра локация студентски жилища, като тези в портфолиото на Liberty Living".

Канадският фонд има в момента инвестиции за 26.3 милиарда канадски долара в имоти.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »