Темпът на растеж в цените на жилищата в Лондон рязко ще се забави

11 август 2014 - 13:04 |   Прочетена (976) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Цените на жилищата в Лондон ще нарастват със само 3% догодина, според водещия лизингов агент в сектора в страната, Hamptons, който понижи наполовина прогнозата си за растежа на цените на жилищата в британската столица през 2015.

Това е поредната прогноза, която вещае, че най-накрая цените ще се „охладят”, след няколко години на по-силни от очакваното повишения.

През юни темпът на растеж бе най-ниският от 15 месеца, по данни на Кралския институт на сертифицираните оценители (RICS).

Показанието дойде след рекордния темп на поскъпване на годишна база за Лондон от 20.1% за май, по данни на Службата за национална статистика.

Цените на жилищата в столицата на Обединеното кралство се очаква да продължат да поскъпват, като на годишна база темпът за 2014 вероятно ще е 14.4%, но догодина ръстът ще е от само 3%, което е спад от 80.6% в темпа на растеж.

Очаква се, също така, темпът на растеж в цените на жилищата в британската столица да е много по-висок от този в останалата част от страната, като ръстът за цяла Англия вероятно ще е около 8%, докато за Уелс прогнозата е за 5.5%.

Очаква се пазарът да се забави отчетливо догодина, когато ипотечните банки ще са доста по-предпазливи, а страната ще очаква и изхода от изборите през май.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »