Покупките на съществуващи жилища в САЩ намаляват през февруари

20 март 2014 - 17:16 |   Прочетена (914) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Покупките на съществуващи жилища в САЩ падат през февруари до най-ниските нива от юли 2012, в знак, че индустрията вероятно забавя възстановяването си.

Финализираните договори за съществуващи жилища намаляват с 0.4% до анюализиран темп от 4.6 милиона бройки, като числото е идентично с прогнозата на анализаторите, показват данните на Националната асоциация на брокерите на имоти.

Цените нарастват с 9.1% спрямо година по-рано.

Забавянето в продажбите от средата на миналата година е резултат от ръста при цената на финансиране, намаляващата позволимост, а напоследък и лошото време. Нужно е ускоряване на растежа на трудовата заетост, което да генерира по-високи доходи и да съживи търсенето, което от своя страна да доведе до по-голям принос на имотния сектор за икономиката, коментира Блумбърг.

„Има известни насрещни ветрове”, казва Робърт Дай, главен икономист на Comerica Inc в Далас, който познава с точност темпа на продажбите през февруари. „Позволимостта на жилищата се влоши малко, предвид това, че лихвите по ипотеките нараснаха от историческите им дъна. Лошото време също бе фактор, макар да очакваме ефекта от него скоро да изчезне”.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »