Arabtec спечели поръчка от Aabar за 37 сгради в ОАЕ за 6.1 милиарда долара

03 февруари 2014 - 11:47 |   Прочетена (858) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Arabtec Holding Co спечели договор за 22.44 милиарда дирхама (6.1 милиарда долара) от Aabar Properties за построяването на 37 сгради в Абу Даби и Дубай. Акциите на компанията скочиха в неделната търговия.

Сделката включва построяването на хотели и жилищни сгради, съобщи Arabtec в известие до фондовата борса в Дубай. Aabar планира да даде на Arabtec поръчки за 20 милиарда долара в страни като САЩ, Египет, Мароко и Сърбия, се казва в съобщението на Arabtec, в което се цитира председателя на борда на Aabar Хадем ал Кубаиси.

Строителните компании и подизпълнителите им се облагодетелстваха в последните месеци от съживяването на имотния пазар в емирствата, където цените паднаха наполовина от пика. Цените на апартаментите от средния ценови клас се повишиха с 43% през 2013, след като поскъпнаха с 18% през 2012, по данни на Cluttons LLC.

„Новината е страхотен позитив за Arabtec“, коментира Наял Хан, директор на институционалните продажби в Naeem Holding в Дубай – „Договор за 22 милиарда дирхама за 37 сгради. Това е над 50% от всичките им поръчки, което е абсолютно нечувано“.

Базираният в Дубай строителен холдинг Arabtec спечели миналия месец договор за 5.7 милиарда дирхама за изграждането на увеселителен парк в Йордания и планира да открие свой офис в Багдад. Компанията ще открие регионален офис и в Белград, от който се надява да реализира регионалната си експанзия на Балканите.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »