Китайска държавна строителна компания – с инвестиция за милиарди в Бруклин

14 октомври 2013 - 10:55 |   Прочетена (1999) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Китайската държавна строителна компания Greenland Group ще купи мажоритарен дял в нюйоркския проект Атлантик Ярдс, в сделка, която се очаква да стане най-голямата китайска инвестиция в щатския имотен сектор, съобщи Файненшъл таймс.

Greenland ще притежава 70% от съвместното предприятие с Forest City Ratner Companies, което ще изгражда огромния търговски и жилищен проект в Бруклин, като общата инвестиция ще надвишава 5 милиарда долара, съобщават от китайския строител.

 В последната година китайските строителни компании започват да пробиват в САЩ, в търсене на нови пазари за диверсифициране на бизнеса им, след като бяха напълно фокусирани върху китайския пазар през последните две десетилетия.

Проектът Атлантик Ярдс, който се простира върху 22 акра (89 декара) и ще има 15 небостъргача и ще е далеч най-голямата инвестиция на китайска компания в САЩ с днешна дата. Тя ще постави Greenland в центъра на най-голямата строителна модернизация в Голямата ябълка от десетилетия, при това такава, която имаше проблеми със старта, предвид глобалната финансова криза.

“Greenland вярва в перспективите пред щатския пазар“, коментира Джан Юлян, председател на борда на Greenland Group. “Щатската икономика се възстановява, което води до ликвидност на пазара и стабилни нива на възвръщаемост. Перспективите пред строителството са като цяло оптимистични“.

Споразумението с Forest City Ratner е меморандум за разбирателство. Според консултант по проекта двете компании ще се опитат да формализират съвместното предприятие до средата на идната година.

Greenland сочат, че жилищната част на проекта ще е отчасти насочена към китайската имигрантска общност, както и към по-широката група нюйоркчани, спадащи към категорията „бели якички“.

Участието в проект като Атлантик Ярдс показва и възхода на Greenland, като една от най-фокусираните към чужбина и най-амбициозни китайски имотни групи.

През май базираният в Шанхай строител се сдоби с листване „през задната врата“ на борсата в Хонконг, като купи малък местен строител, ход който доста помага при осигуряването на по-евтино финансиране за международната експанзия на групата.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »