Бил Акман би рекорда за покупка на най-скъпо жилище в Ню Йорк

17 май 2013 - 12:51 |   Прочетена (1046) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Група, оглавявана от хедж фонд мениджъра Бил Акман е подписала договор за покупката на нов мезонет в Манхатън, за над 90 милиона долара, съобщи днес Дау Джонс.

Това би означавало рекорд за жилище в града, като би задминало 88-те милиона, платени от руския милиардер Дмитрий Риболовлев, платено за мезонет, бивша собственост на Санди Уайл, бивш изпълнителен директор на Citigroup.

Дау Джоунс, обаче, сочи, че Акман няма да се мести в апартамента от над 1000 квадрата на 89-ия и 90-ия етаж на One57, новата луксозна жилищна сграда, строена от Extell Development.

90-етажният небостъргач, който е недалеч от Карнеги хол е с изглед към Сентръл парк. Строителите рекламират проекта като „култова трансформация на пейзажа на Ню Йорк“.

По време на урагана Санди миналия октомври, кран на върха на сградата се откачи и висеше над улицата с дни, като заради него бе затворен уличният трафик на няколко пресечки и се наложиха евакуации.

 

Pershing Square Capital на Акман привлече вниманието с голямата си инвестиция в J.C. Penney и мащабния си залог срещу Herbalife.

Акман нарече Herbalife „пирамида“, клеймо, което изпълнителният директор Майкъл Джонсън отхвърля, а активистът-инвеститор Карл Айкън реши да подкрепи компанията, като купи дял от над 16% в нея.

Акман и Айкън се конфронтираха през януари по време на телевизионно предаване на живо, като си отправиха серия от обиди в ефир.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »