Имотния пазар в Египет има перспектива, въпреки политическите проблеми

24 септември 2012 - 13:23 |   Прочетена (690) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Пазарът на търговски имоти на Кайро показва перспективи за растеж, като големи компании търсят до 15 000 кв.м офисни площи, според последния доклад на консултанта Jones Lang LaSalle.

Все още има опасения заради политическата ситуация в страната, обаче, което означава, че има голяма доза несигурност и бъдещите перспективи пред имотния пазар на Египет ще зависят от способността на страната да реши до голяма степен трайните си проблеми, пише Property Wire.

„Времената са предизвикателни, но ние сме оптимисти за дългосрочните фундаменти на имотния пазар на Кайро“, казва Айман Сами, директор на египетското подразделение на Jones Lang LaSalle.

„Ако страната съумее да реши политическите си проблеми, то ние сме уверени, че активността ще се върне на пазара относително бързо, тъй като търсенето го има – в ред сектори“, обяснява той.

Според доклада на консултантската компания фирмите от секторите Търговия с бързооборотни стоки и Нефтопреработване и в момента търсят между 5000 и 15 000 кв.м офисни площи за техните служители, а доста вериги искат да добавят нови магазини, в това число American Eagle, американската верига за дрехи и аксесоари и Pinkberry, веригата за замразено кисело мляко, както и LC Waikiki, турската верига за търговия с дрехи.

Ред имотни проекти са на път да бъдат завършени до края на годината, включително т.нар. Cairo Festival City. Докладът уточнява, че мнозинството предстоящи за завършване строителни проекти са дело на предприемачи от Катар и ОАЕ.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »