Наемите на апартаменти в Абу Даби паднаха с близо четвърт

20 август 2012 - 10:53 |   Прочетена (876) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Наемите на апартаменти в Абу Даби паднаха с почти една четвърт за последната година. Новите промени в закона, касаещи издването на визи, вероятно обаче ще забавят темпа на пониженията, пише местно издание.

Според консултантската компания CBRE, през второто тримесечие на 2012 г. наемите на жилища в Абу Даби са били с 4% по-ниски в сравнение с предходното тримесечие и с 24% спрямо година по-рано.

За спирането на спада, според анализаторите, ще повлияе новото законодателство, според което, визи на чужденци ще се издават само срещу валиден договор за наем, предава порталът Arabian Business.

Предложените изменения на законодателството, касаещо визовия режим в Абу Даби предизвикаха смесени реакции от пазара и загриженост от страна на имигрантите с ниски доходи.

"Достъпността на жилищата остава основен проблем за голяма част от населението на столицата, но предложените правила за издаване на визи могат да повлияят за допълнително повишение на разходите за жилище за голяма част от хората, които поделят квартири ", - се казва в доклада на CBRE.

Изискването касае именно хората, които живеят като съквартиранти, които трябва да докажат къде живеят и да представят писмо от работодателя си, указващо постоянния им адрес.

Не е ясно кога ще влязат в сила новите изменения и има ли планове за разширяване на това изискване, отвъд Абу Даби, към останалите шест емирства. Да припомним, че Абу Даби бе в топ 20 най-скъпите градове в света в края на 2011.

Етикети:

,

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »