Лидл подготвя рекордната си покупка за влизане в игра в края на годината

31 юли 2018 - 21:23 |   Прочетена (14571) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Лидл напредват в плановете си за превръщането на един от първите магазини „Пикадили“ в страната в свой обект. Магазинът на улица „Битоля“ във Варна трябва да открие с марката на германската верига до края на 2018, предават източници на spekulanti.com.

Плановете на компанията са да открие магазина за активния коледно-новогодишен сезон на тази година.

Компанията влезе в България преди осем години с идеята да доминира в дискаунт сегмента, разположен в периферията на градовете – основно върху собствени терени. С годините тази стратегия на веригата се промени към по-висок клас стоки и към центъра на градовете.

Обектът на „Битоля“ 1 във Варна е върху имот на създателя на веригата "Пикадили" - Георги Папуров. Варненецът създаде компанията през 1995 г. и въпреки последвалата редица от препродажби запази атрактивните си имоти.

Лидл купи магазина през август 2017 за рекордната цена от 20.119 млн. лв., показва справка в имотния регистър. Сумата е най-голямата, която германската верига е плащала досега за свой обект в страната.

Закупеният от Лидл терен във Варна е на бившия супермаркет "Пикадили център" на ул. "Битоля" №1 в морския град и включва няколко сгради плюс терен от 7386 кв.м. След сделката новият собственик пристъпи към разрушаване на съществуващия магазин, подготвяйки парцела за строеж на свой, който трябваше да заработи по-рано през 2018. Плановете на веригата се отлагаха на няколко пъти и новият краен срок сега е свързан с празничния период на 2018.

Проектът ще има застроена площ от 2700 кв.м и е на два етажа. На първо ниво ще е покритият паркинг за клиенти, травелатори и асансьори за клиенти. На втория ще е основната търговска зала, помещението за хлебни изделия, административно-битовите помещения, складовете и касовата зона.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »