NEPI Rockcastle ще инвестира 150 млн. евро в пловдивския си мол

10 май 2018 - 09:12 |   Прочетена (8087) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

NEPI Rockcastle - водещ инвеститор, специализиран в изграждането и управлението на имоти в Централна и Източна Европа, засилва присъствието си в България с нова инвестиция от 150 млн. евро. След придобиването на Paradise Center и Serdika Center&Offices в София през 2017 г., компанията започва и изграждане на нов модерен търговски център в Пловдив, съобщава онлайн изданието gradat.bg.

Молът ще се разположи на 59-декаровия терен на Сточна гара. Първата копка е планирана за първото тримесечие на 2019 г., а откриването - до края на 2020 г.

В новия си проект NEPI Rockcastle следва доказаната си стратегия да инвестира в търговски центрове , които предлагат не само най-добрите възможности за пазаруване, но и отговарят на нарастващия интерес на клиентите към нови и различни начини за забавление. Архитектурната разработка е възложена на проектантски екип от Румъния и все още е в идейна фаза, съобщават пред gradat.bg от компанията.
Новият търговски център в Пловдив ще бъде с уникална архитектура и ще предлага на своите посетители голямо разнообразие от магазини, зони за развлечения, хранене и отдих. С обща разгъната площ от над 150 000 кв. м и приблизително 60 000 кв.м отдаваема площ, разположена на четири нива, обектът ще се превърне в предпочитана търговска и развлекателна дестинация за местните жители и гостите на града.

Търговският център в Пловдив ще се основава и на концепцията "Promenada" която е с фокус върху модата, в комбинация с развлечения и разнообразна кухня. По проект второто ниво на сградата ще бъде открита тераса, където посетителите ще имат възможност да се насладят на възхитителна гледка към града, докато пият кафето си или опитват предложенията от менютата на кафетата и ресторантите.

В допълнение към уникалната комбинация от наематели, включваща 200 регионални и международни марки, търговският център ще предоставя и много възможности за отдих и развлечения. Модерен мултиплекс ще предлага на гостите пълноценно филмово изживяване. Хипермаркет и разнообразни услуги ще улесняват посетителите при изпълнението на ежедневните им задачи.
Търговският център ще бъдe забележителна сграда, лесно достъпна за посетителите от всяка част на града както с лични автомобили, така и с градски транспорт. Паркингът ще разполага с над 1500 места, разпределени на седем нива.

Изграждането на мола ще даде значителен тласък на местната икономика чрез създаването на повече от 1500 нови работни места.

За NEPI Rockcastle

NEPI Rockcastle е водещ инвеститор в областта на търговските имоти в Централна и Източна Европа, регистриран в Основния борд на Johannesburg Stock Exchange Limited (JSE) и Euronext Amsterdam. Групата е основана за придобиване, разработване и управление на регионални доминантни активи на развиващите се пазари в Европейския съюз, които са с потенциал за висок растеж. Групата изгради изключително портфолио от имоти в България, Румъния, Полша, Словакия, Сърбия, Унгария, Чехия и Хърватия и напредва в разширяването на своята програма за търговска експанзия и на други целеви пазари. NEPI Rockcastle инвестира и в офиси от клас А, които са предпочитани от международните наематели. В България компанията притежава Парадайз Център, Сердика Център и Сердика Офиси в София.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »