Сградата на Висшето училище по застраховане и финанси се продава от ЧСИ

24 септември 2016 - 12:21 |   Прочетена (6854) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Сградата на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) заедно с 2 дка прилежаща земя в софийския квартал "Овча купел"  са изкарани на продан чрез търг. Стойността на която се продават пететажната сграда и имотът, обявена от съдия-изпълнител е близо 5.5 млн. лв. без ДДС.

Университетът е разположен на парцел от 1960 кв.м на ул. "Гусла" 1 в столицата. Самата сграда е с площ 3665 кв.м и включва сутерен на две нива, четири етажа и покривно ниво със сервизни помещения.

До 27 септември се приемат предложения за участие в търга за имота. Кандидатите могат да направят оглед и да прегледат документацията, като заплатят и 10% от обявената стойност като депозит.

 В съобщението на съдия-изпълнителя се посочва, че върху имуществото са учредени договорни ипотеки за 3.9 млн. евро, съобщава Капитал Daily.

Справка в Имотния регистър показва ипотека на сградата учредена през 2009 г. и подновена през 2013 г. от Банка ДСК. Следват няколко възбрани, последната от които е от август миналата година.

Няма актуална информация какви са общите дългове на "Висше училище по застраховане и финанси", тъй като последният подаден отчет в Търговския регистър е от 2012 г. Към края на годината задълженията са били 14.9 млн. лв., почти всичките дългосрочни.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »