Ямбол получи право на строеж върху държавни имоти, за строежа на депото

01 април 2015 - 14:35 |   Прочетена (959) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

 Правителството учреди в полза на община Ямбол безвъзмездно безсрочно право на строеж върху имоти – частна държавна собственост, намиращи се в землището на с. Хаджидимитрово.

 Терените са необходими за изграждане на част от инфраструктурата по проекта за регионално депо за неопасни отпадъци на общините Ямбол, Нова Загора, „Тунджа”, Сливен и Стралджа. Той се изпълнява с финансиране от Оперативна програма „Околна среда” 2007-2013 г. и е включен в Националния план за управление на отпадъците.

 Община Бяла получи два държавни имота – сгради с обща площ 144 кв. м, построени върху имоти – общинска собственост. Сградите се ползват от общината за Клуб на пенсионера и Обреден дом за тъжни ритуали. С предоставянето им на общината местната власт ще поеме финансово поддържането им.

 На община Казанлък кабинетът предостави девет работни помещения в административната сграда на бул. „Княз Александър Батенберг“№4 в града. Те ще се използват от служителите в дирекция „Местни данъци и такси”.

 С друго решение на Министерството на правосъдието беше предоставено безвъзмездно право за управление на 4-етажна сграда на ул. Дунавска №14 във Видин. В нея ще се настанят Окръжната и Районната прокуратури. До сега имотът е ползван от закритата в края на миналата година митница.

 Правителството даде съгласието си „Държавна консолидационна компания“ ЕАД да продаде свои недвижими имоти, разположени в столичния район „Изгрев“. Решението се отнася до терен и две сгради, които не се използват и не се очаква в бъдеще да влязат в употреба, произтичаща от предмета на дейност на дружеството.

 С две други решения кабинетът промени от публична в частна държавна собственост статута имоти, управлявани от Национална компания „Железопътна инфраструктура” и от Министерството на земеделието и храните. Имотите са в София и Русе. Първият е поземлен с площ 628 кв. м и две сгради от 8 кв. м и 137 кв. м в района на Централна гара. Другите два са сгради на закритата Професионална гимназия по зърнопреработвателни и хранителни технологии. Имотите са с отпаднала необходимост за компанията и за ведомството.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »