Политическата ситуация влияела и на инвестиционните намерения на имотния пазар

02 ноември 2014 - 16:53 |   Прочетена (1231) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Политическата ситуация в страната се отразява на инвестиционния пазар. Това заяви пред Радио „Фокус” – Варна Добромир Ганев, заместник-председател на УС на Национално сдружение „Недвижими имоти”.

Ганев коментира, че инвеститорите от чужбина, които искат да вложат по-голям обем средства в сектора, изчакват преминаването на зимния период, през който да бъде съставено ново правителство и да се излезе от икономическата нестабилност, свързана с дефицита в бюджета.

„Няколко клиенти през последните седмици обмислят отлагане на своите действия в тази посока, но има и такива, които използват тази ситуация и действат за придобивания”, допълни Ганев.

По отношение на жилищния пазар, политическата обстановка не се отразява съществено. Това мотивира част от хората, които имат спестявания и са отлагали покупката на жилище да го направят.

Ганев каза още, че през последните няколко години пазарът на недвижими имоти е стабилен. Според него, за стабилността на пазара важен момент ще бъде политическата обстановка.

„Зависи какво ще се случи с усилията на политиците да реализират едно стабилно управление и правителство. Това ще бъде един момент, който вероятно ще бъде много важен за продължаване стабилността на пазара”, допълни Ганев.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »