Собственици на имоти са обявили пред данъчните доходи от наеми за 95 млн. лв.

21 февруари 2014 - 15:48 |   Прочетена (814) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

От началото на данъчната кампания досега собственици на имоти са обявили пред данъчните доходи от наеми за 95 млн. лв., сочат междинните данни на Националната агенция за приходите (НАП). Подаването на данъчни декларации продължава до 30 април. 

В същото време общо 1 340 млади семейства са посочили в декларациите си, че искат да ползват облекчение за ипотечни кредити. Обща сума на лихвените плащания, с която младите семейства са намалили данъчната си основа, възлиза на 4.7 млн. лв.

Първите 25-ма данъкоплатци, обявили лични доходи в най-голям размер, са заработили общо 44.4 млн. Най-голямата сума - 4 млн. лв., е обявил 45-годишен бизнесмен от София. 

До 20 февруари са подадени 67 хил. данъчни декларации от физически лица, с 30% повече, отколкото по същото време на миналата година. По електронен път и подписани с е-подпис са пратени 5674 документа. 

Консултации за попълването, декларирането и внасянето на данъци, клиентите на НАП могат да получат по телефона от Информационния център 0700 18 700, на цената на градски разговор от цялата страна. Повече информация за деклариране и плащане на данъци и осигурителни вноски, е публикувана на интернет страницата на НАП www.nap.bg

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »