Строителният бранш е относително стабилен, според шефа на камарата

20 януари 2014 - 10:32 |   Прочетена (1339) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Строителният бранш е относително стабилен през последните две-три години. Това коментира в ефира на Радио „Фокус” инж. Светослав Глосов, председател на Камарата на строителите в България. По думите му, има отпадащи фирми, но се появяват нови.

„През изминалата година се забелязва леко повишаване от 1% на високото жилищно строителство, което беше най-засегнато от кризата”, каза инж. Глосов и допълни, че през тази година се разчита на някои важни промени, сред които приемането на нов Закон за обществените поръчки, съвършено нов Закон за устройство на територията и Закон за строителството или Закон за инвестиционната дейност.

 Според Глосов, най-необходим е нов Закон за обществените поръчки, така че да бъдат дадени по-добри възможности на малки и средни фирми да участват в обществените поръчки.

„През последните години близо 80% от строителната продукция се дължи на обществените поръчки, а от тези 80%, пък 90% са европейски пари” уточни инж. Светослав Глосов.

Според него, затова е толкова важно законът за обществените поръчки да бъде добре направен, да дава яснота и прозрачност при поръчките и по-голям достъп на български малки и средни фирми. Инж. Светослав Глосов заяви още, че най-вероятно български фирми ще участват в строителството на проекта „Южен поток” и това е едно от нещата, на които разчита българския бизнес.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »