Община Пловдив разпродава имотите си на безценица, твърди бивш кмет

17 януари 2014 - 15:23 |   Прочетена (1380) |   Препоръчай (0) |   Коментари (1)

252 общински имота планира да продаде през тази година община Пловдив. Това става ясно от годишната програма за управление и разпореждане с общинско имущество на местната администрация, предава Дарик.

От документа става ясно още, че за 44 имота ще бъде предоставено право на строеж, а на още няколко ще бъде прекратена съсобствеността. Сред обявените за продажба обекти има имоти в парк „Отдих и култура”, в Централна градска част и дори в Стария град. На „тезгяха” са извадени и 91 общински апартамента.

За предстоящите сделки алармира и бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов от Национален идеал за единство (НИЕ). По думите му очакваните приходи от продажбата на имотите, които са с обща площ 550 000 кв.м, са 5,7 млн. лева. „Това прави по около 10 лева на квадрат”, обобщи Атанасов.

По данни на съпартийците на Атанасов средната цена на квадратен метър в Пловдив е 100 лева. „Излиза, че имоти за 55 млн. лева ги продаваме за 6 млн. лева”, каза още бившият кмет.

Годишната програмата на община Пловдив за управление и разпореждане с общинско имущество ще бъде гласувана на сесия на местния парламент през следващата седмица.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

ф
17 януари 2014 - 15:37
1
Славчо като ти каже Добро Утро и трябва да погледнеш къде е слънцето.
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »