Шефката на ДНСК е била уволнена, съобщи Лиляна Павлова

18 септември 2013 - 09:50 |   Прочетена (1962) |   Препоръчай (0) |   Коментари (1)

Шефът на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) Милка Гечева е уволнена вчера. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета "Борисов" Лиляна Павлова.

По думите й Гечева е отличен специалист с дългогодишна кариера, не е политически ангажирана, нито "калинка". Павлова изброи редица незаконни обекти, между които строителство в дюните, на къмпинг "Корал", спрени именно от Гечева.

От думите на Павлова не се разбра дали Гечева е уволнена по инициатива на Министерството на регионалното развитие или от новото Министерство на инвестиционното проектиране, към което би трябвало да се числи дирекцията след структурната промяна в правителството.

Гечева оглави строителния контрол през 2010 г., когато министър беше сегашният държавен глава Росен Плевнелиев, а преди това беше зам.-директор и директор "Строителство" в службата.

Назначението й стана след оставка на предишния шеф наконтрола Иван Симидчиев, който подаде оставка след скандала с незаконните строежи край язовир "Ивайловград".

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

строителите
18 септември 2013 - 17:09
1
Време беше ,такава идиотщина като при нея не е било
 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »