Каварна и Свиленград получиха собствеността върху сгради на селскостопански гимназии

28 март 2013 - 14:50 |   Прочетена (543) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Общините Каварна и Свиленград получиха от Министерството на земеделието и храните собствеността върху сградите и терените на Професионалната земеделска гимназия „Климент Аркадиевич Тимирязев” и на Професионалната гимназия по селско стопанство и икономика „Христо Ботев”.

Имотът в Каварна е с площ 140 дка и включва триетажна училищна сграда, столова, четириетажно общежитие, четири работилници, склад за зеленчукова градина, гаражи, стая за дизелов агрегат, склад за фураж. Този в Свиленград е с обща площ 20,5 дка и включва двуетажно общежитие, склад за резервни части, учебна работилница, две двуетажни училищни сгради, сграда за котелно.

Имотите се прехвърлят на общините в съответствие с промяната в статута на учебните заведения от държавни в общински, както и на финансиращият орган – от бюджета на МЗХ към бюджета на съответната община.

С друго решение правителството обяви част от имот – публична държавна собственост, предоставен за управление на МВР, за имот – частна държавна собственост. Имотът се намира в землището на с. Долни Богров и представлява пет едноетажни административно-битови корпуса и сглобяема конструкция с обща застроена площ от 1500 кв. м. Сградите е наложително да бъдат премахнати поради лошото им състояние. Теренът ще бъде използван за изграждането на открит паркинг за нуждите на СДВР.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »