Кабинетът одобри продажба на имот от 160 декара, собственост на Летище София

01 март 2013 - 15:55 |   Прочетена (1359) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Министерският съвет в оставка даде съгласие за продажба чрез пряко договаряне на идеални части от недвижим имот, собственост на „Летище София" ЕАД, гр. София. Имотът е отреден за карго, кетъринг, обслужване на самолети и инженерни системи, трафопост и митница и се намира в местността „Летищен комплекс – София“.

Площта му е 160 277 кв. м.

Интензивното и разкъсано застрояване върху терена, както и изградена транспортна инфраструктура възпрепятстват „Летище София“ ЕАД да изгражда в имота сгради и съоръжения за обслужване на дейността си, мотивират се от кабинета.

При запазване на фактическото състояние към момента, „Летище София“ ЕАД ще продължи да формира единствено разходи за заплащане на дължимите данъци за имота и поддържане на изградената инфраструктура за достъп поради което липсва икономическа изгода за запазване на правото на собственост.

Авиокомпания „Хемус Ер“ ЕАД, която притежава идеални части от посочения имот, е заявила желание да придобие останалите свободни идеални части.

През последните години авиокомпанията е реализирала мащабни инвестиции в изграждането и развитието на съвременен център за техническо обслужване на самолети Boeing и Airbus, като е декларирала намерението си за осъществяване на бъдещи съвместни проекти с „Летище София“ ЕАД, се посочва в прессъобщение на кабинета в оставка.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »