Павлова се изненадала, че Несебър има двама главни архитекти

13 февруари 2013 - 09:13 |   Прочетена (607) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Прокуратурата ще каже кой е виновен по скандала, наречен „Дюнигейт”. Проверката на ДНСК показа, че има строителство върху терен, който най-вероятно е дюни. Това каза в сутрешния блок на ТВ7 министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова по повод повдигнатото обвинение на кмета на Несебър и на главния архитект на общината.

„Ние сме спрели това строителство. Там беше предвидено да бъдат изградени 122 еднофамилни жилища, изключително голям обект близо до плажа”, припомни още Павлова.

По думите й това е урбанизирана територия, нов квартал на Несебър, който е изцяло застроен върху така наречения горски фонд, с променено предназначение.

„Ние сме сезирали компетентните органи и сме санкционирали с 5000 лв. главния архитект, който е издал разрешението за строеж, въпреки че липсват технически документи, няма и потенциал за връзване към ВиК и ток”.

Според регионалния министър Лиляна Павлова е голяма загадка защо община Несебър, която е сравнително малка община, има двама главни архитекти.

"Тъй като ние проверяваме главните архитекти на общината по Закона за устройство на територията, стана ясно, че той вече няколко пъти е санкциониран. Много изненадващо беше, че в община Несебър, ако я сравним със София, има двама главни архитекти...”, коментира министър Павлова.

Етикети:

,

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »