Emaar предизвика огромни опашки, с жилища на половин цена в Дубай

15 април 2013 - 09:30 |   Прочетена (1729) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Emaar Properties PJSC, строителят на най-високата сграда в света, съобщи, че е продал 188 жилища в новия си проект в Дубай, който събра опашки от желаещи, след като строителната компания предложи цена, която е двойно по-ниска от тези в съседните квартали.

Компанията предложи градски къщи, на цена от 1615 долара на квадратен метър, разказва Рами Аби Фарадж, мениджър в дубайския брокер Better Homes.

Имотите в Аребиан ранчес, в съседство с въпросния проект, се продават при цени над 3000 долара за квадратен метър. Имотите на Emaar в района Мира се очаква да имат акт 16 през 2016 година.

„Това са страхотни жилища на много добра цена“, коментира Аби Фарадж, който присъства на откриването на продажбите.

„Те са не само позволими, като цена, но и красиви, а Emaar вероятно излиза с такива цени за да може да стартира проекта“.

Сцените на опашки от купувачи в продажбените центрове на Emaar напомниха за годините на надуването на имотния балон в Дубай, преди да дойде сривът през 2008, който изтри 65% от стойността на жилищата в емирството.

През идните две години в Дубай трябва да бъдат довършени 40 000 жилища, което би било 11% от обема на настоящото предлагане, по данни на Jones Lang LaSalle Inc.

Тази година се очаква на пазара да излязат 28 000 нови жилища.

Далеч от центъра

„По-голямата част от жилищното предлагане ще е извън центъра на Дубай, в южните и източните райони на града“, пишат в доклада си от Jones Lang LaSalle.

Най-голямата част от новото предлагане между 2013 и 2015 ще е в Дубайленд, Бизнес сити и Дубай спортс сити.

Местните медии съобщиха, че е била извикана полиция, за да контролира тълпата, след като Emaar излязоха със свръхниските офертни цени в Мира.

Някои брокери и инвеститори плащаха на строителните работници, за да лагеруват на опашката 48 часа преди продажбите да започнат.

Мира е първият етап на проект, известен като Рийм, който включва училища, магазини, паркове, кино и амфитеатър.

„Сътрудничихме си с властите, за да контролираме тълпата и съжаляваме за неудобството, причинено на инвеститорите заради безпрецедентния наплив“, се казва в съобщение на компанията.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »