Огромни задължения към банки най-вероятно са довели до семейната трагедия в Пловдив

22 януари 2013 - 18:28 |   Прочетена (920) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Огромни задължения към няколко банки най-вероятно са провокирали семейната трагедия в Пловдив, при която баща уби съпругата си и двете си деца, след което се самоуби. Това е една от първоначалните версии на разследващите, стана ясно във вторник от думите на говорителя на местната прокуратура Галина Минчева пред БНР.

Тепърва ще се доказва общата стойност за задлъжнялостта на семейството, събира се информация от банки, имотен регистър и от Агенцията по вписванията. Вероятно семейството е било под натиск от финансовите институции за връщане на кредитите, смята обвинителката. По неофициална информация дълговете на семейството са над 200 хиляди лева.

Прокурор Минчева съобщи, че резултатите от химическата експертиза показват, че бащата е застрелял семейството си и накрая се е самоубил. Единствено по неговите ръце са открити барутни частици. Балистичната експертиза също доказва, че е стреляно с личния пистолет на Георги Тепавичаров. Брат му Костадин се разпитва като свидетел на случилото се.

На същото мнение е и началникът на психологическата лаборатория в Пловдив при Института за психология към МВР Ангел Антонов. Според него подобни действия имат своята симптоматика, преди да се стигне до инцидент.

По думите му идеята за самоубийство никога не е внезапна и зрее дълго време в главата на извършителя, преди да се прояви. Проявата на такъв тип агресия винаги се предхожда от депресивно състояние.

Телата на четиримата бяха открити в жилището им в пловдивския кв. "Кючук Париж" преди ден. Само десет дни по-рано друга подобна трагедия се случи в столичния кв. "Гоце Делчев". Там бяха намерени труповете на двама съпрузи, синовете им и баба им. Според първоначалната версия за случилото се в София, причина е станало психическото заболяване на единия син. Бащата в това семейство бе бивш военен.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »