Teva вече е най-голямата инвестиция в портфолиото на Сорос

17 февруари 2014 - 10:51 |   Прочетена (973) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Soros Fund Management LLC, фамилната инвестиционна компания на милиардера Джордж Сорос, повиши дела си в Teva Pharmaceutical Industries, с което израелската фармацевтична компания става компанията с най-голям дял в портфолиото на фонд мениджъра.

Базираната в Ню Йорк компания на Сорос е увеличила позицията си в Teva през последните три месеца на 2013, като увеличава дела си до 373 милиона долара, показва заявление до Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ. Базираната в Петах Тиква, Израел, компания е дружеството при което има най-голямо увеличение през четвъртото тримесечие, като делът му в портфолиото за 9.2 милиарда долара е вече 4%.

Teva, която е най-големият производител на генерични лекарства в света, отчита ръст от 10.3% в цената на акциите й тази година, след като бордът избра Ерез Вигодман за нов изпълнителен директор, заменяйки Джереми Ливайн, който попаде оставка през октомври.

Компанията обеща да направи промяна в борда и да намали разходите, предвид силната конкуренция на по-евтините генерични версии на лекарството й срещу множествена склероза Copaxone, което според анализаторите допринася за 50% от печалбата й.

Печалбата на Teva през четвъртото тримесечие нарасна с 5.5%, като се оказа по-висока от прогнозите на анализаторите, благодарение на излизането на пазара на нови генерични лекарства и на ръста в продажбата на противораковия препарат Treanda.

Microsoft Corp., най-големият световен производител на софтуер, бе с най-голям дял в портфейла на Сорос в края на третото тримесечие.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »