Coutts: Британските милионери не са достатъчно активни при защитата на богатството си

23 юли 2013 - 09:47 |   Прочетена (699) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Британските милионери не са достатъчно проактивни, що се касае до опазването на богатството им за бъдещите поколения, сочи нов доклад на частната банка Coutts. 

В идните 20 години състояние в размер на 1 трилион британски лири ще бъде предадено от едно поколение на друго, но много родители не успяват да защитят богатството си или да подготявт децата си за „капаните“ и отговорностите на богатството, пише банката в доклада.

След като е събрало мненията на 270 милионери, хора с ликвидни активи на стойност от поне 1 милион лири, проучването установява, че една трета от тях (37%) признава, че има сериозен конфликт в семейството, по отношение на разделянето на парите и активите. Над половината (58%) пък признава, че все още няма завещание.

Близо половината от милионерите не могат да решат как да разделят богатството между наследниците си, сочи докладът.

Проучването показва също, че една пета от милионерите крият истинското си състояние от децата си, заради страховете, че може да спрат всякакви амбиции за развитие у тях, или от страх, че могат да разкрият твърде много информация на външни хора, които да злоупотребят с нея.

Възходът на социалните медии и публично достъпната информация увеличи безпокойствата на родителите, но едва една четвърт от тях е склонна да мисли за предбрачен договор, въпреки че процентът на разводите в Обединеното кралство е 42%.

Известна като „Банката на кралицата“ Coutts е подразделението за частно банкиране на Royal Bank of Scotland, известно със заможните си клиенти.

Банката предлага една „проста, но много ефективна стратегия за запазване на семейното богатство“ – стартиране на дискусия в семейството за различните рискове, които могат да възникнат в бъдеще, като развод и постигане на съгласие как да се справят в такива ситуации.

Изпълнителният директор на Coutts предупреждава, че все по-сложните семейни структури в страната, заради разводите и повторните бракове правят планирането обект на потенциални конфликти.

„Нашето проучване показа, че освен ако няма ясен план и открита комуникация за процеса на наследяване, членовете на семейството се чувстват застрашени и ядосани по въпроса за разделянето на активите и парите след смъртта на двамата родители“ – казва Джулиет Джонсън.

„Това е емоционален момент и лесно води до конфликти, които в някои случаи разделят семействата и предизвикват дългосрочни щети“.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »