Индия ще е най-голямата икономика в света до 2050, вярва предприемач

07 май 2015 - 11:10 |   Прочетена (6525) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Ади Годреж, 73-годишният патриарх и председател на индийския конгломерат Godrej Group има големи надежди за индийската икономика.

„Смятам, че през следващата финансова година Индия ще е най-бързорастящата от големите развиващи се икономики. Изключително оптимистичен съм за икономическото бъдеще не страната и смятам, че до 2050 Индия ще стане най-голямата икономика в света.”

В интервю за телевизия CNBC Годреж похвали правителството на Нарендра Мори, за дръзката му визия за развитието на индийската икономика, чрез кампании като „Произведено в Индия” и „Умни градове”.

„Правителството на Моди е силно про-растежно ориентирано, така че сямтам, че ще свършат добра работа. Но Индия, разбира се, има хаотична демокрация. Нищо не се движи така бързо, както на човек му се иска, с просто щракване на пръстите. Но очаквам да се представяме много силно.”

Казвайки това, Годреж отчита, че може да се направи още доста по окуражаването на предприемачите и подобряването на начина на правене на бизнес в Индия.

„Ние сме страна със свободно предприемачество, но има много отраничения в правенето на бизнес, които бяха наложени през годините, и това трябва да бъде разчистено. Трябва да направи така, че предприемачите да усещат, че работят свободно, без данъчният да им стои на гърба, без бюрократи, които да дърпат нещата назад. Смятам, че това правителство ясно показва намерения да се справи с това.”

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »