Уилбър Рос: Евтиният петрол е добра новина за развития свят

20 март 2015 - 09:02 |   Прочетена (715) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Има победители и победени от 60-процентовото поевтиняване на петрола и щатските потребители определено са в първата група, коментира инвеститорът-милиардер Уилбър Рос.

„Смятам, че (това понижение) слага в джоба на американския потребител някъде към 90 долара месечно, за всяко семейство”, коментира 77-годишният председател на борда на компанията за дялови инвестиции WL Ross & Co.

„Въпреки че може да не звучи като много, в действителност е, защото има страшно много хора, които живеят от заплата на заплата, така че вкарването на 90 долара в джоба им е нещо добро.”

WL Ross има инвестиции в енергийния сектор, заедно с индустрии като финансовите услуги, транспорта, строителни материали, метали и добив. Компанията има инвестиции за 7 милиарда долара плюс управлява още 3 милиарда, заедно с партньори.

Цените на брента и на WTI поевтиняха рязко от юни насам, като се търгуват съответно на 55 и 44 долара, при над 100 долара през последните три години.

„Смятам, че ниските цени на петрола определено са добри за развития свят. САЩ, въпреки всичкия шистов газ, е все още нетен вносител, както са и повечето европейски страни, и определено Китай и Япония.”

„Виждате продажбите на по-тежки моторни превозни средства, разходващи повече бензин, да стават доста силни, предвид това, че цените вече паднаха под 3 долара за галон”, коментира Рос.

Запитан за очакванията му по отношение на повишаването на основната лихва от Фед, Рос отговори: „Честно казано, смятам, че има прекалено голям фокус върху това дали ще повишат с малко лихвата през юни или през септември. Смятам, че при настоящата схема на нещата, това няма особено значение.”

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »