Фабер: Щатските сини чипове са относително безопасни, когато дойде катастрофа

13 март 2015 - 09:58 |   Прочетена (859) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Марк Фабер е известен с трайно песимистичното си отношение към щатските акции, както подсказва и прякорът му, Доктор Гибел. Но днес той изрази странното за идващо от неговата уста мнение, че щатските компании с голяма капитализация всъщност не са лошо място човек да съхранява парите си.

„Аз съм инвеститор и инвестирам. Дали искам да купувам европейски държавни ценни книжа при отрицателна доходност, където със сигурност ще изгубя пари? Не много пари, но ще изгубя... Или искам да съм при акции, които са „сини чипове”? Ако вземем 10-годишен хоризонт, смятам, че бих направил повече пари от сините чипове”, заяви Фабер в предаването на CNBC "Futures Now".

Той не пропусна да отбележи, обаче, че моментът не е перфектен за влизане при щатските акции. Фабер определи пазара в САЩ като „скъп”, докато този в Европа според него е „резонно оценен”. Нямаше изненада в мнението му, че акциите на развиващите се пазари остават любимия му инвестиционен избор.

„Смятам, че ще направя повече пари от акции на развиващите се пазари, отколкото в САЩ през идните 10 години”, заяви той.

Но що се касае до безопасността, той заяви, че щатските компании с голяма капитализация безспорно са правилният избор.

„Наскоро бях на вечеря и някой каза: „Къде ще се криеш, когато дойде катастрофата?” Смятам, че при сините чипове ще изгубиш по-малко пари, отколкото при държавните облигации”, заяви Фабер.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »