Уорън Бъфет призна, че инвестицията в Tesco е била "огромна грешка"

03 октомври 2014 - 22:09 |   Прочетена (922) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

Уорън Бъфет най-накрая призна, че е направил грешка с инвестицията си в британската верига супермаркети Tesco.

"С Tesco, определено направихме грешка. Аз направих грешка по отношение на тях повече от всеки друг... Това бе огромна грешка от моя страна”, заяви милиардерът-инвеститор, в ефира на CNBC.

От началото на тази година акциите на британската търговска верига се сриват с 48%. Конгломератът на Бъфет, Berkshire Hathaway, отчита загуба по инвестицията от над 700 милиона долара.

Според годишното писмо до акционерите на Бъфет, компанията му има 301 046 076 акции на Tesco.

Акциите на Tesco се сринаха след признанието на веригата, че е надценила прогнозата си за първото полугодие с 250 милиона лири (400 милиона долара). Macquarie понижи препоръката си за акциите на веригата до „неутрална”, а Standard & Poor's я сложи в негативния си списък, поне до обявяване на временните резултати в края на октомври.

Berkshire купи акциите за 1.699 милиарда дола, а е ясно, че инвестицията бе дългосрочна, предвид манталитета „купи и дръж” на милиардера.

„Ще правя грешки, но не само грешки заради това, че обичам да купувам при падащи цени. Ще правя грешки и защото греша във фактите” – изрази самокритичност Уорън Бъфет.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »