Бедров: Маските паднаха и се видя как е работила групировката „Пеевски"

22 юли 2014 - 10:43 |   Прочетена (2193) |   Препоръчай (1) |   Коментари (0)

„Никой няма да излезе на улицата и да се зарадва на оставката на правителството, защото тази оставка е подадена още на 14 юни 2013 година. Оттогава г-н Орешарски играе ролята на параван за групировката „Пеевски", която доплячкосва България", коментира в студиото на Нова телевизия журналистът Иван Бедров.

„Оставката е достатъчно закъсняла, за да се отлага повече. Тя трябваше да бъде подадена тогава, когато стана ясно, че няма мнозинство в парламента. Тоест в момента, в който Волен Сидеров обяви, че няма да влиза в парламента", заяви социологът Кънчо Стойчев.

Според Стойчев това правителство „преседя и бяха изпуснати важни моменти".

„Станаха серия от събития, които имат своята логическа връзка и това правителство носи пряко или косвено отговорността. Най-голямата отговорност е на БНБ", продължи социологът.

По думите му да фалира банка не е нещо извънредно. Но в такива ситуации се прави тихо и внимателно разследване и чак когато всички факти се установят и се приготви план за действие, се излиза пред обществеността и се казва какво е положението и как ще се действа.

„А тук има умисъл да се събори една банка. Не се постъпва така, защото това резонира в цялото общество. Правителството има своята вина. Но най-голямата вина е на БНБ", заяви Кънчо Стойчев.

Според Иван Бедров целта е да бъдат заметени следите на кредитите и те да бъдат платени от данъкоплатците.

„Трето - никой да не пита кой и кога наруши законодателството. И четвърто - извънредно законодателство, което да даде извънредна власт на тази групировка да преценява кой да бъде разследван и кой - не, кой да си получи парите от КТБ и кой - не. Орешарски отсъстваше през цялото време, но е там, в цялата тази игра е", смята Иван Бедров.

Журналистката Диана Найденова призова, когато се говори за КТБ, всеки да каже има ли конфликт на интереси.

„Тази банка се разви благодарение на държавата, под наблюдението на Иван Искров", коментира журналистката.

„Важното е, че падат маски и хората виждат как е работила тази групировка, как е иззета властта. Дори надзорни институции като БНБ работят за групировката", заяви Иван Бедров. Според него политическата класа гузно мълчи и няма желание да коментират темата Пеевски-Василев.

„Обществото успя да спре опита на тази групировка да плячкоса всичко с извънредно законодателство. Засега извънреден закон за КТБ няма да има и това е добрата новина", заяви Бедров.

Етикети:

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »