Хилари Клинтън определи Меркел като "най-великия лидер в Европа"

07 юли 2014 - 10:11 |   Прочетена (831) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Хилари Клинтън, държавният секретар на САЩ в първата администрация на Обама, нарече германския канцлер Ангела Меркел "най-великия лидер в Европа" по време на посещение в Берлин в неделя. Клинтън каза още, че е крайно време САЩ също да има жена за лидер макар да не потвърди, че ще се стреми към президентския пост, коментира "Ройтерс".

Клинтън, която представи в германската столица новата си книга "Трудни решения", определи руския президент Владимир Путин като "твърд, но лесно докачлив човек".

Мнозина очакват бившата първа дама на САЩ да се включи в надпреварата за Белия дом през 2016 г. Самата тя посочи Меркел като добър довод за това САЩ да имат жена за президент в скоро време.

"Мисля, че сме готови жена да си пробие път през стъкления таван", заяви Клинтън в интервю за германския вестник "Билд ам зонтаг", като добави, че ще реши дали да се кандидатира за президент "в края на тази година или в началото на следващата".

Тя се пошегува с факта, че и двете с Меркел имат вкус към костюми с панталони, и изрази възхищение от лидерството на германския канцлер в Европа по време на кризата в еврозоната.

"Аз казвам в книгата, че според мен тя е най-великият лидер в Европа, според мен тя е велик лидер в глобален план, според мен тя изнесе Европа на плещите си и това не беше лесно", заяви Клинтън, визирайки ролята на Меркел по време на кризата в еврозоната.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »