Фабер очаква корекция при акциите тази година

08 март 2013 - 09:44 |   Прочетена (519) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Ралито на фондовите борси ще приключи или с 20-процентова корекция или с „по-грозна“ разпродажба, по-късно тази година, вярва популярният инвеститор Марк Фабер.

Фабер припомни, че сме на почти четири години от момента в който пазарът достигна дъно.

„Много значимо по-нагоре сме и смятам, че на инвеститорите, които бързат днес да влязат в акциите това трябва да им бъде припомнено“.

Коментарът му почти повтаря този направен пред CNBC по-рано през седмицата от Стенли Дръкенмилър, основателят на хедж фонда Duquesne Capital, който също предрече лош край за фондовата борса.

„За разлика от Стан, аз вярвам, че този лош край ще е тази година“, заяви Фабер днес.

Той вижда два вероятни сценария. Или 20-процентова корекция за акциите, след което връщане към ръстове, или сценарий подобен на 1987 и 2000, когато акциите започнаха годината със силно поскъпване, но приключиха с рязък срив.

Фабер от дълго време прогнозира, че златото ще се справи много по-добре от акциите в дългосрочен план, но признава, че скъпоценният метал е в корекция.

„Но по-скоро бих купил нещо, което е относително подтиснато, като цена, отколкото нещо, което е скъпо“.

Но въпреки че очаква корекция при акциите, той все още има инвестиции при тях.

„Акциите, които имам, ги купих в Азия през 2008 и 2009. Филипините, Индонезия, Тайланд, където са повече от инестициите ми, отчетоха 4-5 кратен ръст оттогава“.

Фабер добави: „Нямам къси позиции при акциите. Но съм доста притеснен“.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »