Сорос: Не може да биете пазара търсейки ниска волатилност

28 януари 2013 - 09:34 |   Прочетена (600) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Джордж Сорос, 82-годишният милиардер и бивш хедж фонд мениджър, заяви, че институциите, които обмислят инвестиции в хедж фонд индустрията, трябва да са подготвени за слаба възвръщаемост, отчасти защото мениджърите вземат своето с доста високи такси, предава Блумбърг.

„Понеже хедж фондовете са доминантната сила на пазара, те могат, като група, да се представят по-силно от пазара“ – коментира в ефира на телевизия Блумбърг Сорос, който бе в Давос.

Таксите на фондовете, обаче, които типично са 2% от стойността на активите и 20% от доходите, ядат печалбите, заяви Сорос.

Хедж фондът на Сорос оперираше до 2011 година, когато той превърна Soros Fund Management LLC във фамилно начинание, което в момента управлява 24 милиарда долара. Той си докарваше доходност от по средно 20% годишно от 1969 година във фирмата и предшественика й.

Пред хедж фондовете има и други препятствия, защото мениджърите и инвеститорите не са склонни да поемат рискове, заяви Сорос.

„Да бием пазара, искайки ниска волатилност на дългосрочна база е невъзможно. Аз успях да се справям по-добре от пазара 30 и повече години, но не и с ниска волатилност“, коментира 82-годишният Сорос.

Етикети:

,

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »