Кои са двете слаби звена на еврозоната, според водещ анализатор на Barclays?

26 юни 2014 - 18:06 |   Прочетена (750) |   Препоръчай (0) |   Коментари (0)

Франция и Италия бяха заклеймени като двете страни в еврозоната, нуждаещи се от сериозни реформи от старши анализатор на Barclays, въпреки че до голяма степен и двете страни избягват вниманието на пазарите.

„Смятам, че има две слаби звена в Европа, в различен етап на слабост. Смятам, че и при Италия и при Франция трябва да има значителни структурни реформи”, коментира Джим МакКормик, директор по алокацията на активи в банката.

Той добави, че досега пазарите не са „натискали” двете страни да направят нужните подобрения.

„Това са много големи страни, доста по-големи от Гърция, Португалия и Испания, така че има голям проблем там, изразяващ се в това, че има належаща нужда от структурни реформи в две много големи икономики”.

Френската икономика има размер от 2.06 трилиона евро (2.81 трилиона долара, БВП за 2013), т.е. размерът й е около една пета от цялата икономика на еврозоната (9.6 трилиона евро).

Италианската пък е от 1.56 трилиона евро, или 16% от тази на еврозоната.

След публикуването на глобалния прогностичен доклад за тримесечието на Barclays, МакКормик съветва инвеститорите да заемат по-дефанзивни позиции, прогнозирайки по-слаби доходности по облигациите и акциите през второто полугодие.

Той сочи, че Barclays са редуцирали по-голямата от типичното позиция при облигациите на държавите от европериферията, която държаха.

„Ако погледнете тези облигации, е трудно да си представите, че има още стойност за изстискване”, коментира той.

Етикети:

,

Реклама

Коментари »

 Вашият коментар
Автор:
Коментар:
Реклама
Намерете ни във Facebook »