BlackRock: Инвестирайте в биткойн, само ако сте готови да загубите всичко

27 февруари 2018 - 11:07
Инвеститорите трябва да обмислят възможността за инвестиция в криптовалути, като биткойн, само ако са готови да изгубят всичко, се казва в ежеседмичния доклад на BlackRock Investment Institute. Цялата новина »

Western Union тества транзакции с Ripple

19 февруари 2018 - 14:21
След близо месец на спекулации един от световните лидери по трансфер на пари Western Union обяви, че оценява предимствата на блокчейн технологията и тества транзакции чрез дигиталната валута Ripple, пише онлайн изданието Капитал. Цялата новина »

Филипинската централна банка опита да спре пропадането на песото

14 август 2017 - 09:35
Филипинската централна банка се опита в неделя да успокои нервите на валутния пазар, след като песото се срина до 11-годишно дъно, като заяви, че „няма свободно падане при валутата“ и успокои, че ще я брани срещу прекомерна волатилност. Цялата новина »

Сорос призна, че този път не е залагал срещу лирата

27 юни 2016 - 12:47
 Джордж Сорос, милиардерът, чийто ход срещу британската лира през 1992 влезе в аналите на хедж фонд индустрията, заяви, че не е повторил залога срещу валутата, преди рекордния й срив от петък. Цялата новина »

Световните борси и петролът поеха отново надолу

26 януари 2016 - 11:54
Глобалните фондови борси отчитат втори ден на спадове, предвид срива на китайската борса и подновилото се поевтиняване на петрола, който днес се върна под нивото от 30 долара за барел. Цялата новина »

Колко щатски дълг държи Саудитска Арабия – пазарът иска разбулване на тайната

24 януари 2016 - 12:08
Това е една от тайните на огромния пазар на щатски дълг, отживелица от ерата на петролния недостиг и на могъщия петродолар:  Колко щатски дълг точно държи Саудитска Арабия? Цялата новина »

Коя валута първа ще се възползва при ръст на петрола?

28 декември 2015 - 10:22
Слабият петролен пазар ще отчете известно възстановяване през 2016, давайки потенциал за известен ръст на валутите на страните – производителки на петрол, коментира известен анализатор. Цялата новина »

Руската ЦБ ще повиши валутните си резерви до 500 млрд. долара

04 юни 2015 - 12:01
Централната банка на Русия планира да повиши своите изчерпани валутни резерви до 500 млрд. долара, за да защити намиращата се в криза икономика на страната срещу изтичането на капитали и нови шокове, заяви днес управителят на банката Елвира Набиулина, цитирана от БНР. Цялата новина »

MtGox е бил неплатежоспособен далеч преди официалния си фалит

19 април 2015 - 12:22
MtGox, който някога бе най-голямата борса за търговия на биткойни в света, е бил неплатежоспособен далеч преди официалния си фалит, показва нов доклад, който твърди, че крадци редовно са крадяли дигиталната валута от слабо защитената система на борсата. Цялата новина »

Доходностите на германските бундове продължават към отрицателна територия

17 април 2015 - 15:58
Спадът в доходностите на германските бундове продължи и днес, като те бяха на нива малко над нулата, като инвеститорите очевидно не се притесняват дори да претърпят леки загуби по вложенията си в книжата на федералната република. Цялата новина »