Германия вдигна бариерата пред китайските сливания и придобивания

14 юли 2017 - 08:21
Германия реагира на бума в придобиванията от миналата година, като вдигна летвата за критериите по отношение на чуждестранните купувачи, опитващи се да купуват германски компании, особено в технологичните индустрии. Цялата новина »

Български инвеститор проявява интерес към "Полимери" - Девня

14 февруари 2017 - 09:08
Български инвеститор проявява интерес за закупуване на терена на фалиралия завод "Полимери" в Девня. Бившето предприятие на Николай Банев е разположено върху повече от 1000 дка и в момента се водят преговори между синдика на дружеството и евентуалния купувач. Това информират от общинската администрация, цитирайки думите на кмета Свилен Шитов в радиостанция Дарик. Цялата новина »

Bayer AG отново подобри офертата си за придобиването на Monsanto

06 септември 2016 - 14:09
Bayer AG подобриха офертата си за придобиването на Monsanto за втори път, като с това преговорите на германския химически гигант за купуването на глобалния лидер в производството на семена навлизат в решителна фаза. Цялата новина »

Пореден клуб от Висшата лига е на път да се сдобие с американски собственици

10 април 2016 - 18:08
Още един клуб от Висшата лига е на път да се сдобие с американски собственици. Цялата новина »

Foxconn придоби Sharp, в последен шанс за спасяването му

03 април 2016 - 17:17
Foxconn и Sharp официално подписаха дългоочаквания договор, в резултат на който тайванската група ще поеме контрол над японския производител, макар директорите на двете компании да пуснаха покрай ушите си въпросите около способността на Sharp да се върне към славните си дни. Цялата новина »

КЗК позволи на БТК да придобие НУРТС

09 юни 2015 - 11:56
Комисията за защита на конкуренцията разреши на "БТК" ЕАД да придобие контрол върху групата на "НУРТС България" АД (НУРТС), съобщиха от КЗК и от БТК. Цялата новина »

Китайската Wanda Cinema ще купи австралийската кино верига Hoyts

02 юни 2015 - 15:07
Wanda Cinema Line Corp, подразделението на китайската строително-инвестиционна компания Dalian Wanda Group, съобщи, че ще купи австралийската кино верига Hoyts Group, придобивка, която подчертава амбициите на компанията-майка да стане световен лидер в развлекателната индустрия. Цялата новина »

Verizon купува AOL, в сделка за 4.4 милиарда долара

12 май 2015 - 14:39
Verizon Communications съобщи, че ще придобие AOL в сделка за 4.4 милиарда долара, която ще й даде достъп до дигиталните рекламни услуги и съдържание на AOL, предава Ройтерс. Цялата новина »

Syngenta отхвърли офертата за придобиване от Monsanto за 45 милиарда долара

08 май 2015 - 12:52
Производителят на агрохимикали Syngenta отхвърли днес офертата за придобиване, отправена от Monsanto, за 45 милиарда долара, сочейки, че тя значително подценява швейцарското дружество и не отчита напълно регулаторните рискове. Цялата новина »

Щатският оръжеен производител Raytheon купува компания за кибер защита

20 април 2015 - 17:33
Щатският оръжеен производител Raytheon съобщи, че ще придобие доставчика на услуги в сферата на кибер сигурността Websense Inc от компанията за дялови инвестиции Vista Equity Partners LLC, за 1.9 милиарда долара, в т.ч. с дълговете. Цялата новина »