Щатският фонд Anchorage Capital купува изцяло "Идеал стандарт - Видима"

12 март 2018 - 16:44
Базираният в Севлиево производител на санитарна керамика "Идеал стандарт - Видима" скоро ще е изцяло собственост на американския фонд Anchorage Capital, като от инвестицията си излиза друг финансов инвеститор от САЩ – Bain, пише „Капитал“, като се базира на съобщение до Комисията за защита на конкуренцията и от свои източници, запознати със сделката. Цялата новина »

Comcast изненада неприятно Мърдок с оферта за Sky

27 февруари 2018 - 10:45
Щатският медиен гигант Comcast обяви вчера, че прави оферта в кеш за покупката на Sky за 22.1 милиарда лири (31 милиарда долара), като конкурира Fox на Рупърт Мърдок, в опита за придобиване на платената телевизионна група. Цялата новина »

"Булгартабак" затваря и босненската си фабрика

27 февруари 2018 - 10:19
Два месеца след като затвори почти напълно българското си производство, "Булгартабак", чиято собственост се свързва с депутата от ДПС Делян Пеевски, планира да затвори и фабриката си в Баня Лука, която се намира в Република Сръбска, част от Босна и Херцеговина, пише българското бизнес издание capital.bg. Цялата новина »

Бъфет: Никога не вземайте кредит за покупка на акции

26 февруари 2018 - 11:43
Уорън Бъфет вярва, че инвеститорите трябва да избягват да вземат заеми за покупка на акции, с цел да подобрят представянето си на борсата. Цялата новина »

Бъфет разкри най-големите позиции на Berkshire

25 февруари 2018 - 14:16
В годишното писмо до акционерите на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет разкрива най-големите позиции на конгломерата, към края на 2017 година. Цялата новина »

Бъфет има 116 милиарда долара за покупки и никакви струващи си цели

25 февруари 2018 - 13:41
Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет се доближава до мащабно придобиване, но изпитва трудности, заради високите цени на потенциалните цели за покупка. Цялата новина »

CEZ продава българския си бизнес на българската „Инерком груп“

23 февруари 2018 - 09:31
CEZ ще продаде българския си бизнес на българската компания "Инерком груп", след като сделката мина важното одобрение на продавача. На заседание надзорният съвет на чешката държавна компания CEZ е дал предварителното съгласие българските активи на дружеството да бъдат купени от "Инерком груп", съобщава пред "Капитал" Алис Хоракова от пресслужбата на чешката компания. Цялата новина »

"София комерс – Заложни къщи" учреди лизингово дружество

20 февруари 2018 - 10:36
Търгуваната на БФБ компания "София комерс – Заложни къщи" АД е учредила лизинговото дружество "Софком Лизинг" ООД, което е вписано на 16 февруари 2018 г., съобщи публичното дружество. Уставният капитал е 500 хиляди лева, като "София комерс – Заложни къщи" АД е едноличен собственик на капитала. Управител и на новото дружество е изпълнителният директор на публичната компания Ирена Вачева. Цялата новина »

Акционерите в Албена АД недоволстват от зачеркването на дивидентите

01 юли 2017 - 08:21
Акционерите на Албена АД ще забравят за дивидентите в следващите години, тъй като дружеството ще се фокусира върху инвестиции, резултатът от които ще бъде усетен в следващите 5 до 7 години. Това става ясно от протокола от провелото се на 25 юни общо събрание на акционерите, публикуван чрез БФБ - София. Цялата новина »

Софарма АД обяви, че Табекс е на крачка от щатския пазар

20 юни 2017 - 08:07
Търгуваната на БФБ фармацевтична компания Софарма АД съобщи, че е направила нова крачка към регистрацията и последващото развитие на продукта й за отказване от тютюнопушенето Табекс. Цялата новина »
Реклама
 
Реклама
Намерете ни във Facebook »