Българската говежда пастърма бе вписана в еврорегистъра на традиционните храни

27 май 2017 - 08:09
Европейската комисия одобри вписването на българската "Пастърма говежда“ в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер. Това стана по време на заседание на Комитета по политика по качество на земеделски продукти, което се състоя в Брюксел, съобщиха от земеделското министерство в петък. Цялата новина »

Изкупните цени на розовия цвят продължават да падат

24 май 2017 - 17:52
Изкупните цени на розовия цвят падат драстично, твърдят от Асоциацията на етерично-маслените растения.  Изкупните цени на розовия цвят падат драстично и вече достигнаха 3,80 лева за килограм.  Цялата новина »

Тържищните цени на плодовете и зеленчуците продължават да падат

21 май 2017 - 10:32
Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните стоки на едро, се понижи тази седмица с 1,77 процента до 1,411 пункта. Индексът е паднал с 5,45 процента от края на април, когато беше 1,488 пункта, което е най-високото му ниво от повече от две години, показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Цялата новина »

Руските власти забраниха внос на птиче месо от България

08 февруари 2017 - 11:34
Руската санитарна служба Росселхознадзор забранява от днес вноса на птиче месо и птичи продукти от България и други европейски страни заради птичия грип. Цялата новина »

Bayer AG отново подобри офертата си за придобиването на Monsanto

06 септември 2016 - 14:09
Bayer AG подобриха офертата си за придобиването на Monsanto за втори път, като с това преговорите на германския химически гигант за купуването на глобалния лидер в производството на семена навлизат в решителна фаза. Цялата новина »

Москва и Рияд с историческо споразумение в петролния сектор

05 септември 2016 - 20:17
Водещите производители на петрол – Русия и Саудитска Арабия направиха съвместно изявление, по време на срещата на Г-20 в Китай днес, насочено към стабилизирането на цените на суровината, предава Интерфакс. Цялата новина »

Откритията на нови петролни залежи паднаха до над 60 годишно дъно

09 май 2016 - 11:46
Откритията на нови петролни резерви паднаха до най-ниските нива от над 60 години, което подсказва, че през идните десетилетия може да има дефицити на петрол, пише вестник „Файненшъл таймс“. Цялата новина »

Рияд планира листване на Aramco на три борси

09 май 2016 - 10:12
Саудитска Арабия се надява да привлече ExxonMobil, китайската Sinopec и BP, като купувачи на дялове в държавната петролна компания Aramco, при приватизацията на 5-процентов дял от монополиста, пише британският Telegraph, като цитира източници, близки до компанията. Цялата новина »

Големите инвеститори поискаха спиране на злоупотребата с антибиотици при животните

11 април 2016 - 09:26
Големи инвеститори, управляващи активи за над 1 трилион долара, призоваха най-големите хранителни компании в света да спрат с „прекомерната употреба на антибиотици“ във веригите си за доставки, заради опасенията, че системната злоупотреба с тях вреди на човешкото здраве и влошава финансовите резултати на компаниите, пише „Файненшъл таймс“. Цялата новина »

Дънди Прешъс Металс ще търси полезни изкопаеми в района на Банско

02 март 2016 - 10:52
Правителството одобри издаването на разрешение на "Дънди Прешъс Металс Крумовград" ЕАД за търсене и проучване на метални полезни изкопаеми в площта "Камен връх". Теренът се намира в землищата на селата Гостун и Осеново в община Банско. Цялата новина »